diumenge, 29 de novembre del 2009

QUARTA DERROTA CONSECUTIVA

La Cabra va tornar a perdre ahir, a casa, per 5-3 davant el Masies de Roda molt fort. Va ser un partit una mica boig però igualat al màxim. Els errors de la primera part es van pagar cars i l’àrbitre, amb decisions equivocades, en va ser un dels protagonistes que va tacar, embrutar i menystenir aquest gran esport que és el futbol. Sento ser tant dur amb l’arbitratge d’ahir, però és la meva manera de desfogar-me... i no se els altres jugadors, però a mi em feia falta.

La primera part va ser un desastre. No sabem si va ser el tenir el vent en contra, les ganes amb què hi anava l’equip rival o l’empanamenta de tot l’equip. La Qüestió és que no es tenia la pilota, no es causava perill i es perdien els marcatges... mentre que l’equip rival movia bé la pilota i causava perill a la porteria local. No obstant, en una passada a l’espai d’en Sergi a en David (en posició dubtosa de fora de joc), aquest va superar l’un contra un amb el porter fent pujar l’1-0 al marcador a favor de La Cabra. El Masies va reclamar a l’àrbitre que el jugador estava en fora de joc al rebre la pilota, però aquest no en va voler saber res. Vist com va anar el partit, més ens hagués valgut que xiulés fora de joc... perquè va voler compensar i collons si va compensar aquest error! Unes jugades després, un davanter de l’equip rival robava una pilota a la nostra àrea tot fent falta claríssima al nostre jugador. Aquesta “robada” perillosa, acabava amb la pilota dins la nostre portaria. Partit compensat? Al anar a queixar-nos a l’àrbitre ell responia “els altres també s’han queixat del fora de joc, és el mateix”. Sí senyor, bon arbitratge. Espera que busco en el reglament... carai, no hi trobo res que parli de xiular o no xiular en funció dels teus errors o del què et doni la gana... Dec tenir una versió del reglament desfasada. En fi, tornem al partit. Empat, i el partit seguia sent del Masies que remenava i movia bé la pilota i arribava amb perill. El segon gol no tardaria en arribar, així com el tercer, i La Cabra no es veia gens còmode al camp. El millor que podia passar és que arribés la mitja part, i així va ser.

L’Equip va sortir al camp amb la intenció de lluitar per igualar el partit primer, i intentar guanyar-lo després. Així, només començar la segona part, l’equip va robar una pilota i va trenar una jugada conjunta en contraatac perfecte en què Pedro, un dels nous fitxatges d’aquest any, enxufava la pilota dins la porteria contrària. Es respirava a remuntada i encara quedava tota la segona part per poder fer dos gols, a més a més, l’equip atacava i atacava. Què va passar llavors? El nostre bon amic, l’àrbitre, va decidir que un cop de colze al cap del nostre últim defensa en una pilota a l’aire, no és falta i el jugador rival va quedar sol i va marcar a plaer davant el nostre porter. En Marc va estar uns minuts a terra encara, mentre tot l’equip discutia amb l’àrbitre per la segona menjada de falta en zona perillosa que no ens xiulava. Clar, la situació quedava en un 2-4. L’esforç fet fins llavors, tornava a no servir per a res. La Cabra va intentar i intentar de nou igualar el partit, fos com fos i amb jugades d’atac, però les coses no rutllaven i igualar el partit es veia molt i molt difícil, i més quan va arribar el cinquè gol de l’equip contrari. He de concretar, doncs potser no queda prou clar, que el Masies no va guanyar el partit gràcies a l’àrbitre, ni molt menys. Ells també el van patir, tot i que no va ser tant decisiu com en el nostre cas. Ells van fer un bon partit i, vist el què vaig veure ahir, no es mereixen estar tant avall en la classificació. Ara bé, l’àrbitre va decantar en part la balança i ens va treure del partit a nosaltres en dos moments claus; en l’empat a un, i en la possible remuntada. Queda dit. A més a més, amb tot això, el partit s’anava escalfant fins arribar a haver-hi paraules malsonants entre jugadors i alguna que altre agressió entre jugadors. L’àrbitre no va saber tampoc solucionar aquesta acció, i va repartir una targeta groga al jugador que havia rebut l’agressió i va tardar 5 minuts a expulsar al que l’havia portar a terme. Impressionant. Amb tot això, també va xiular ja en minuts finals un penal a favor de La Cabra que l’altre equip va discutir molt (ens volia compensar, potser ara? Ves a cagar!). En Marcel va transformar perfectament el penal i el partit va acabar així, amb un 3-5 que ens va deixar a tots els cabrencs amb el cap baix.

Arbitratge:

Els que seguiu aquest bloc sabeu que quan un arbitratge és acceptable o fins i tot bo, ho dic. I sí, existeixen arbitratges bons. I també sabeu que, quan no ho és, també ho dic. L’arbitratge d’ahir, va ser horrible. I els dos equips hi estarem d’acord, em sembla. L’àrbitre és l’encarregat de fer complir les regles d’aquest esport per evitar que això sigui una batalla campal. Fins aquí bé, oi? Doncs, què passa si l’àrbitre en qüestió no xiula el què ha de xiular? Doncs que això deixa de ser un joc i es converteix en el Far West. L’arbitratge d’ahir va influir en el resultat del partit no un cop, ni dos, ni tres... fins a 4 cops com a mínim! A més a més, a causa d’això, el partit es va anar embrutant fins al punt d’haver-hi agressions entre jugadors. El què deia; el Far West. Sempre intento posar-me en el lloc de les altres persones i tendeixo a pensar que tothom fa el què pot i tant bé com sap... ara bé, avui m’és molt difícil posar-me en el lloc d’aquest àrbitre. El “paio” (i ho dic així per no dir alguna cosa més gruixuda) va cobrar (i força bé, com sabeu) el seu arbitratge a canvi de amargar-me a mi, i a tot el meu equip tot el dissabte i part de la setmana que ve. I després vol que li donis la mà al acabar el partit... ves a cagar! Ahir em va costar dormir, ho reconec, i tot gràcies a aquest impresentable. Espero que es confiti el què va cobrar ahir en alcohol, drogues sintètiques o unes bones ulleres per veure-hi bé. Clar que també ens pot fer un favor a tots deixant l’uniforme i dedicar-se a buscar bolets.

A FAVOR :)

-L’equip, en moments difícils treu pit i lluita.

-La defensa va estar força bé i malgrat els 5 gols, van solucionar moltes jugades de perill.

-No es va matar a l’àrbitre; hi havia motius de sobres per fer-ho...

EN CONTRA :(

-Una primera part molt dolenta.

-Falta de contundència i ganes en certs moments del partit.

-4rt partit que es perd... s’entra en una mala ratxa altre cop.

-Fa falta que digui l’arbitratge...?

Els jugadors del partit son...

3 punts: Edu

2 punts: Marc Rovira

1 punt: David