diumenge, 24 de gener del 2010

VINYOLES, EL DESTRIPADOR

El partit d’ahir a casa del Vinyoles va acabar amb un 3-1 a favor dels locals. La Cabra va fer un molt bon partit, però l’equip local va saber aprofitar les poques ocasions que va tenir. Però aquest no és el tema. Ahir, el Vinyoles va repartir cosses i agressions en casi totes les jugades, 8 jugadors locals van rebre targeta groga... però van acabar el partit amb 11, enduent-se els 3 punts. Inexplicable i inadmissible.

La crònica d’avui serà una mica diferent, no tinc valor ni ganes de tractar aquesta crònica com una més. Ahir La Cabra va jugar un dels millors partits d’aquest any; tenia la pilota, la intentava jugar i treure bé, i arribava amb perill a la porteria local. No obstant, 2 gols matiners del Vinyoles a la primera part i un tercer a meitat de la segona, ens van matar. El gol de l’honor en minuts de descompte va servir de poc. Però a aquesta impotència de resultat i falta de gol, cal afegir-li el què per a mi va ser ahir preocupant. El què va passar ahir no va ser un partit de futbol, va ser un equip local agredint una i altre vegada als nostres jugadors. Ja des dels primers minuts, un jugador va llençar una cossa al turmell d’en Ramon, desentenent-se de la pilota. Vermella directa, no? Doncs no, groga. A aquesta, van seguir-les moltes més; jugades que el defensa nostre protegia la pilota perquè aquesta sortís pel córner i el rival etzibar-li una cossa a l’estomac. També groga. Un dribling del nostre davanter i el defensa, un cop sobrepassat li etziba un cossa per darrere. Groga, també. Un jugador escurat a la banda, arriba el defensa local i li fot una cossa al turmell per darrere, també sense pilota. Targeta groga, com no. El porter local enfadant-se per un contacte i xutant la pilota amb violència al cap del nostre davanter (per sort no el va tocar). Oi que no sabeu de quin color era la targeta que li va treure? Groga, efectivament. Va haver-hi un moment que vaig pensar “potser si treuen un ganivet i ens el claven per darrere, això sí serà targeta vermella”. El problema, no obstant, no és de l’equip que fa aquestes faltes... sinó de l’àrbitre que permet aquest joc! En un partit així, no s’entén que l’equip que fa tot això acabi amb els 11 jugadors sobre el camp! De veritat m’agradaria poder tenir gravades en vídeo totes i cada una de les entrades d’ahir i poder passar-les una darrere l’altre a l’àrbitre, i que m’expliqui com ho va permetre. A sobre, t’has de sentir que ens va perdonar una segona groga a un defensa nostre al fer una falta tàctica al mig camp en els minuts finals. Amb un arbitratge decent, aquest partit el guanya La Cabra amb un 3-0 per expulsió de masses jugadors de l’equip local. A més a més, som tant bones persones nosaltres, que acaba el partit i vinga a donar mans a tothom i a la caseta.

Proposo un exercici. Juguem ara nosaltres a casa, guanyem a l’equip rival 3-1 inflant-los a hòsties a tots sense que ens expulsin cap jugador. Aquell partit no acaba, t’ho dic jo; han de venir els mossos a posar ordre.

Alguns que llegeixin aquest article em titllaran de tendenciós i partidista. Doncs tenen tota la raó. Jo vaig veure i patir el partit d’ahir i no em surt d’una altre manera. Quin no li agradi que llegeix-hi un altre bloc.