diumenge, 10 de gener del 2010

UN EMPAT... JUST?

Ahir es va reprendre de nou la lliga de tercera regional després de les obligades festes de Nadal. La Cabra jugava a casa amb la Ribetana, un dels equips de dalt, i el resultat de 3-3 representa perfectament com va ser el partit d’ahir; un partit obert, força igualat i molt entretingut. El dubte és, l’empat va ser just? Per mi no, La Cabra s’hauria d’haver endut els 3 punts.

Es presentava un partit difícil, no sols pel rival de categoria, sinó per la falta de ritme i entrenaments degut a les festes nadalenques. A més, no es disposava de tots els jugadors possibles i el fred picava fort a la plana. A favor? Es jugava a casa i per guanyar a La Cabra a casa... has de suar! En tota la primera part, La Cabra semblava tenir una mica més de pilota que no pas la Ribetana i quan podia, sortia amb la pilota controlada demostrant bona visió de joc ja fos amb passes d’en Marcel o a passes llargs de l’Eloi que Miqui i Raül lluitaven i aconseguien materialitzar en jugades de perill. Pedro i Pep pujaven a l’atac i es convertien en els segons davanters, mentre que en la defensa, Tió, Marc, Ramon i Edu, solucionaven perfectament i sense problemes tota jugada rival, mantenint la porteria de Jorge a 0 tant de gols com d’ocasions. En una pilota robada a la nostra àrea, el nostre equip va llençar una pilota als peus de Pedro amb tota la intenció del món. Aquest va entrar a l’àrea, va driblar l’últim defensor i va donar el gol en safata a en Raül que marcava a plaer, seguint la jugada fins l’últim moment com a bon davanter. El gol a favor feia honor al què s’estava veient, malgrat reclamar l’equip rival que la jugada hauria d’haver estat invalidada per fora de joc. En fi, el gol va pujar al marcador. No obstant, La Cabra és un equip especialista en ser el seu propi enemic, i en una pilota centrada per l’equip rival a la nostra àrea, Ramon va intentar tallar la bola amb el cap, enganxant a Jorge a contrapeu ficant la pilota sense voler a la nostra porteria. Com sempre, a nosaltres ens costa 3, 4 jugades poder fer un gol, i l’equip rival (en aquest cas), sense arribar ni un sol cop va trobar-se amb un gol a favor. Els minuts van anar passant, i a part d’una jugada de mèrit d’en Miqui que el porter va desviar a córner, ja no hi va haver temps per més. Mitja part.

La segona part de la mateixa manera amb què havia acabat la primera, si bé la Ribetana sortia amb ganes d’endur-se els 3 punts per no despenjar-se de les primeres posicions de la classificació. No obstant, no contaven que als pocs minuts del inici d’aquesta part, Miqui s’enduria una pilota fins quedar sol davant del porter rival creuant-li la pilota a pal contrari amb un fort xut ras. La Cabra tornava a avançar-se de nou, i de quina manera. Com no, i per segona vegada en un mateix partit, l’alegria durava pocs minuts i en una jugada de contraatac, el nostre porter s’enduia per davant el davanter contrari. Penal a favor de la Ribetana. L’equip contrari va reclamar targeta vermella, però l’àrbitre, amb bon criteri, només li va treure la groga doncs el porter no era l’últim home (rere d’ell, ja hi havia 2 defenses nostres que havien evitat el gol). El jugador de la Ribetana va materialitzar el penal fent pujar l’empat al marcador, per desgràcia del nostre porter que havia encertat la trajectòria i va estar a molt poc d’aturar el penal. 2-2 i 20 minuts ben bons per fer alguna cosa més. Cap dels dos equips donava l’empat per bo i les jugades d’atac es produïen en una banda i en l’altre en xuts, internades i córners a favor d’uns i altres. Aquest cop, però, el primer equip en avançar-se al marcador va ser el rival, que en una bona centrada dins l’àrea petita, Jorge no va poder blocar la pilota i un davanter rival, prou murri, va aconseguir marcar. Això va caure damunt el nostre equip com un gerro d’aigua freda, doncs no ens mereixíem perdre aquest partit, de cap manera. Per sort, l’equip rival s’estava deixant influir pel mal arbitratge i rebia targetes grogues a tort i a dret, fins quedar-se amb un jugador menys. Això La Cabra ho va aprofitar materialitzant un bon contraatac. Pedro va deixar una bona pilota a peus de Miqui que, sense pensar-ho gaire, va xutar a porteria, el porter no va poder blocar prou bé la pilota i Pedro, que havia seguit la jugada, va marcar a plaer el gol de l’empat. L’àrbitre no va allargar ja gaire més el partit i va xiular el final. Així doncs, la Cabra rescatava ja un punt que semblava perdut, si bé analitzant fredament el partit... es podia haver endut perfectament els 3 punts.

Arbitratge:

Molt deficient. Ja als 5 minuts, va demostrar que no estava fi amb 3 o 4 jugades claríssimes de falta i mans que no va xiular. I ja als 5 minuts, cridava a la banqueta rival que si no els hi estava bé com xiulava que els hi deixava fer a ells. Verídic. En mica en mica es va anar posant a lloc... però en cap moment es va trobar còmode al camp, per sort, les seves decisions no van influir en el resultat. Una mostra clara en fou una jugada de les del final, en què va xiular penal en una caiguda a l’àrea de Dani, però al veure com mig equip de la Ribetana se li tirava a sobre, ell va xiular falta a fora l’àrea. Així que encara poden estar contents. I l’equip contrari segurament es podrà queixar de que no els hi van xiular faltes clares, de que els hi van treure targetes grogues de més i demés, però nosaltres podríem dir exactament el mateix. Així que, arbitratge dolent, però dolent pels dos equips.

A FAVOR :)

-Es va plantar cara a un dels equips de dalt... i de quina manera!

-No es va abaixar els braços en el seu tercer gol, que semblava ja definitiu.

-La defensa va estar molt bé en tot moment, el mateix que el mig camp i la davantera (els dos davanters titulars van marcar).

-No ens vam deixar influir pel mal arbitratge.

-Vist com va anar el partit al final, l’empat no sembla tant mal resultat.

EN CONTRA :(

-Es va notar la falta de ritme, resultat de les festes.

-Els pocs errors que vàrem tenir es van pagar cars, massa cars.

-Analitzant fredament tot el partit... l’empat no sembla suficient; es podia haver guanyat clarament.