diumenge, 14 de novembre del 2010

DERROTA… AMB EL CAP BEN ALT

La Cabra va perdre ahir al camp del Rodenc per 3-1. Va ser un partit més disputat del què el marcador mostra, doncs fins a la meitat de la segona part no semblava haver-hi una superioritat clara per part de l’equip local. L’expulsió d’en Sergi al minut 17 de la primera part va condicionar, i molt, el partit.

Un partit molt complicat el d’ahir, per les dues bandes. El Rodenc semblava un equip clarament superior i pocs esperaven que La Cabra els posés amb tants problemes com ho van fer ahir. En els primers minuts es va mantenir l’empat a zero i ambdós equips volien tocar i jugar la pilota. El camp, perfecte, ho permetia i es va veure un bon joc fins que en el minut 17, i per segona targeta groga, l’àrbitre va expulsar a en Sergi per una falta al mig camp. La targeta era clara, ara bé, la primera l’havia rebut en els primers cinc minuts de partit. Crec que l’àrbitre hauria d’haver avisat (seria lo normal, no) en aquesta primera falta doncs el nostre jugador va fer tres faltes i dues van ser targeta. I eren els primers minuts... en fi, ens ho hem de fer mirar nosaltres –i vigilar més aquestes accions- i també l’àrbitre, doncs ens va deixar tota la resta de partit amb un home menys. A partir de llavors, l’equip es va haver d’endreçar i es va passar a jugar amb un davanter menys. Això va fer que es perdés part de la pressió habitual i en una bona jugada del Rodenc, el seu davanter va marcar el primer gol del partit. Semblava que, a partir d’aquí, el partit es decantaria cap als locals clarament però... La Cabra, lluny d’abaixar els braços, va treure actitud i ganes d’on sols ells saben treure-les. Es va aguantar i, no sols això, es va disposar de les ocasions més clares; una d’en David amb xut des de fora l’àrea, una internada d’en Dani per la dreta i un xut davant del porter per part d’en Gil. Això sense contar els córners i penjades a l’àrea. Aquesta actitud va tenir premi quan, en una jugada per banda primer en Dani i llavors en David al primer toc, van deixar la pilota a en Pep Estrany que, amb una bona internada de jugada personal, va afusellar el porter del Rodenc. Empat a un i ganes de seguir lluitant fins al final, almenys, de la primera part.

En la segona part calia sortir igual. El partit estava complicat, sí, i s’estava jugant amb un home menys amb un molt bon equip davant. Durant els primers minuts no va passar res greu (estem millorant aquest aspecte) i calia estar ben posats dins del camp. Per sort, també disposàvem de 5 canvis per fer, així que malgrat el desgast de jugar amb 10, calia donar-ho tot. Dit això, el partit es va començar a perdre ritme doncs les faltes d’una i altre banda, s’anaven succeint. Això ens anava bé a nosaltres, doncs calia deixar passar els minuts i baixar el ritme degut a la nostra inferioritat i llavors esperar una jugada de contraatac i poder marcar. Els minuts anaven passant i mentre l’àrbitre s’anava buscant problemes per faltes que no veia i jugades vàries, els dos equips anaven refrescant el partit amb els canvis. Malgrat tot, el Rodenc va semblar apretar més del què ho havia fet fins llavors i va començar a arribar amb perill a la nostra àrea. En Jordi aturava tots els xuts de lluny i amb un rebot d’un defensa nostra, va salvar una pilota que semblava ja gol quasi mig empotrant-se contra el pal. No obstant, després d’una bona aturada, un refús va anar a peus d’un davanter local i aquest va marcar el seu segon gol. Un gol molt celebrat, no era per menys, doncs el partit s’estava posant molt perillós per un equip –el seu- que aspira a pujar aquest any. Minuts abans, a causa d’algunes accions d’atendre un jugador nostre, havien mostrat el seu nerviosisme al pensar que atendre un jugador que havia picat de cap a terra, o atendre un jugador que li sortia sang del nas per un cop, eren maneres de perdre temps. En fi, l’equip ja perdia 2-1. Això va ser massa pel nostre equip que, malgrat no baixar els braços, si se li va fer molta pujada el poder aguantar el marcador 20 minuts més i ja no dic, igualar-lo o intentar guanyar-lo. Per contra, el Rodenc va insistir i el seu tercer gol va arribar a pocs minuts del final de les botes del mateix jugador –Sergi Serra- autor dels dos primers gols. Hat trick, vaja. A partir de llavors, l’equip local va semblar acontentar-se amb el resultat i es va limitar a mantenir la possessió i no tenir masses problemes. Un equip llest. Tió i Ramon també van salvar el què podria haver estat el quart gol en més d'una ocasió, tot s'ha de dir. Final del partit, derrota, però marxant amb el cap ben alt. Per cert, per saber més del partit, es recomana visitar la pàgina web del Rodenc. Felicitats també per ella:

Arbitratge:

Bastant malament. És cert que no va interferir en el resultat, però sovint xiulava el què li semblava, s’equivocava sovint i el partit se li va descontrolar en molts moments. Tampoc va xiular els cops de colze que rebia en Pep cada cop que anava a rematar de cap. S’ha de dir, però, que l’expulsió al minut 17 estava justificada. També, però, va permetre d’altres faltes iguals o pitjors per l’altre banda que van quedar impunes.

En contra :(

-El resultat; massa contundent per com havia anat el partit.

-A la primera part, ens podíem haver posat per davant del marcador però, altre cop, no es va estar prou encertat davant de porteria.

-S’ha de vigilar amb les faltes doncs, una expulsió tant d’hora et deixa amb un home menys durant molts minuts... i si el partit ja es plantejava com a complicat 11 contra 11, amb 10... ja es feia quasi impossible.

A favor :)

-Un altre cop, com en el partit anterior, l’actitud i l’entrega de l’equip van estar a l’alçada. Si es segueix així, molt aviat es guanyaran partits, n’estic completament segur.

-Els dos equips van mostrar un molt bon nivell i, altre cop, es va demostrar que aquesta lliga serà molt i molt disputada per totes bandes.

-Durant els primers minuts (de la primera i segona part) no es va córrer perill i es va sortir concentrat. Sembla ser que per fi estem aprenent a que no passi res en els primers minuts.

-En Pedro, després de molts mesos lesionat, va tornar a jugar uns minuts. Benvingut de nou!