diumenge, 21 de març del 2010

EL LÍDER ENS PASSA PER SOBRE

Poc ha pogut fer avui l’equip davant del Roda que, si a casa seva juga sempre així, sembla del tot imbatible. Saben moure la pilota, hi van i estan en bona forma física. Per alguna cosa son líders, no? El resultat final... 5-0. Fa mal, sí.

Sempre dona gust jugar en camps com aquest; gespa artificial, grades amb molta afició veient futbol, i davant un equip que li agrada jugar. Potser massa i tot, perquè des dels primers minuts, ens han sabut manegar anant i tornant a base de tocar i tocar la pilota, amb bons canvis de joc i passades a l’espai amb criteri. Tot i això, La Cabra estava ben col·locada al camp i, si bé no tenia la pilota, no deixava a l’altre equip crear ocasions de gol clares. Ens estaven desbordant, això sí, i entraven una i altre vegada pel mig camp amb total impunitat. Per desgràcia, quan no es pot arribar de jugada, i ets un equip que aspira a pujar de categoria, també tens les jugades a pilota parada. En una falta centrada a l’àrea, el seu davanter marcava de cop de cap per tot l’escaire. 1-0 i gerro d’aigua freda. L’esforç d’aguantar el resultat per així poder aprofitar-se d’algun contraatac per avançar-se al marcador desapareixia i ara tocava remuntar al líder. Altres gestes més difícils ha aconseguit aquest equip, oi? Doncs avui no ha estat el cas. Pocs minuts més tard, un bon contraatac del Roda acabava amb el 2-0 al marcador. El nostre equip no estava còmode; no es jugava a res, la pilota ens cremava als peus i un i altre cop, no es sabia fer un contraatac amb criteri. Per sort, s’ha arribat a la mitja part amb aquest resultat que, si bé feia justícia, a nosaltres ens semblava del tot injust per les poques ocasions de gol de què havien disputat.

Als pocs minuts de començar la segona part, Marc es ressentia de la lesió al peu, i marxava a la banqueta. Miqui entrava al camp, i en Pep passava a ser lateral esquerre. A partir d’aquí, La Cabra semblava pressionar més amunt (un dels errors a la primera part, era defensar massa enrere) i s’arribava més. El Roda, no tocava tant com en la primera part, i el nostre equip semblava fer les coses una mica millor del què ho havia fet (cosa no molt difícil). En una bona jugada d’en Marc Rovira, entrava dins l’àrea per encarar el porter quan li han fet falta. Marc ha seguit la jugada i ha xutat. El refús del porter ha caigut a peus d’en Sergi que no ha pogut rematar bé la pilota i ha anat a fora. Aquesta jugada resultaria clau doncs, l’àrbitre havia vist la falta però ha decidit deixar seguir la jugada. Minuts més tard, passava exactament el mateix a la frontal de la nostre àrea però amb la diferència que, en veure que la pilota no acabava en gol, l’àrbitre es desdeia de la llei de l’avantatge donada i xiulava falta. Amb l’agreujant de treure-li vermella directa al nostre defensa. Un jugador menys. A partir d’aquí, l’àrbitre ha començat el seu recital de decisions polèmiques (entre cometes, perquè el partit semblava força encarat per part del Roda que, no necessitava d’ajudes arbitrals per guanyar-nos) i el nostre equip li seguia el joc enfadant-se i protestant. El 3-0 arribava pocs minuts més tard, amb unes mans polèmiques del davanter que anava a marcar de plaer. L’àrbitre tampoc les ha vist. Tot s’ha de dir, Jorge (un dels millors del partit) se’n sortia bé amb els 1 contra 1 amb el davanter i parava tot xut de lluny i demostrava que, el resultat era mèrit de l’equip local. El quart i cinquè gol, ja en els minuts finals, no feien sinó demostrar el què s’estava veient al camp: La Cabra, amb un jugador menys, sols podia aguantar i aguantar un equip que jugava com els àngels i així anava. A més, en David es lesionava i ja, sense canvis per fer, La Cabra es resignava a aguantar el resultat amb 2 jugadors menys sobre el terreny de joc. L’àrbitre xiulava el final, sense temps de descompte, i ara... a esperar el següent partit.

Arbitratge:

Amb alts i baixos. No ha entrat en polèmiques, no ha deixat embrutar el joc i s’ha mantingut al marge del partit tant com ha pogut. També és cert, que hi ha hagut jugades en què semblava evident que escombrava cap a casa... les seves decisions no han influït en el resultat, tot i que en la jugada d’abans comentada, ens ha acabat de treure del partit.

A FAVOR :)

-El retorn d’un jugador com en Quim Ares.

-A principis de la segona part s’ha plantat cara.

-L’equip no ha abaixat els braços, però jugar amb un jugador menys... i en els últims 5 minuts, amb dos... afecta i molt.

EN CONTRA :(

-Dues lesions de com a mínim 2 setmanes; David i Marc.

-El resultat; molt contundent... però és el que és. No hi ha res a dir.

-Ens hem deixat treure del partit per deixar-nos influir per les decisions arbitrals.