divendres, 15 d’octubre del 2010

Nova secció:




Avui estrenem nova secció al blog. Fa uns dies vaig acabar la novel·la "Saber perder" de David Trueba. Una novel·la més que recomenable en tots els sentits. Aquí us deixo la sinopsis:

"Sylvia fa 16 anys el dia que comença aquesta novel·la. Per celebrar-ho organitza una falsa festa que només té un convidat. Hores després patirà un accident que significarà la seva entrada a la vida adulta. El seu pare, Lorenzo, és un home separat que tracta de superar que la seva dona l'ha deixat i el fracàs laboral. Ariel Burano és un jugador jove de futbol que deixa Buenos Aires per fitxar per un equip espanyol. Amb la seva potent cama esquerre, serà qüestió de temps que l'estadi cridi el seu nom. I temps és el què no té el vell Leandro, que viu en aquella època on cuasi tot es desmorona. Aquests son els 4 personatjes principals de "Saber perder (Saber perdre)". Amb les relacions entre ells s'entrellaça una història de supervivents, de poderosa narrativa i ric en detalls. Una mirada capaç d'extreure humor i emoció en cada curva del camí, però que reivindica, per sobre de tot, la maravellosa aventura de viure."

Aquesta és la tercera novel·la de David Trueba després de "Abierto toda la noche" i "Cuatro amigos". Unes novel·les també molt recomenables.

La gràcia -esportiva- d'aquest llibre, és que tracta el futbol d'èlit. El futbol que tots veiem per la televisió com a un dels temes principals. Ariel Burano, n'és un dels protagonistes. El jugador argentí, mentre viu l'aventura de jugar a la lliga espanyola, va recordant frases del seu entrenador de Buenos Aires. Aquest entrenador-mentor rebia el nom de "El Dragón", i ell ens regala unes bones i més que interessants frases/consells per a tot aquell que li agradi el futbol. Cada divendres, us aniré deixant aquí una d'aquestes frases.