dimecres, 28 de gener del 2009

ENTREVISTA A RAMON MUNS


"És un club que no saps massa bé com, ni perquè, però que de seguida t'el fas teu i ràpidament t'el aprècies"

Nom i cognoms: Ramon Muns Vila
Edat: 24
Població: Manlleu, capital del Ter.
Número preferit: 3

Número camiseta: 6 (3x2)

Color preferit: Verd (tirant a fosc, com un camp de raigràs després d’un dia de pluja. Més o menys, tampoc ha de ser exacte).
De quin equip ets: Del Futbol Club Barcelona.
Equips has jugat: Al Manlleu fins a cadet, la Gleva i ara a La Cabra.
Música preferida: Sóc força “rockero”, Springsteen, Neil Young, Bob Dylan (aquests estan per sobre la resta), i també Sopa de Cabra, Raimon, Leonard Cohen i així aniríem ampliant la llista...
Plat per menjar: Un bon entrecot, poc fet, i amb acompanyament (patates o bolets)
Beure preferit: Whisky, cervesa... encara que a un bon vi negre és difícil dir-li que no.
Una pel·lícula: El Padrí I (el recital interpretatiu d’en Marlon Brando és insuperable!)
Una cançó: Thunder Road d’en Bruce!, Darkness on the edge of town, també d’en Bruce, It’s all over now baby blue i Tungled up in blue d’en Dylan, Per no dir res de Sopa de Cabra, Unknown legend, Too far gone, Days that used to be d’en Neil Young... al final t’he acabat dient una cançó, sí, però una rere l’altre, jeje.
Un Hobby: l’ornitologia i la fotografia tot i que no els hi dedico el temps que es mereixen.

1) Quants anys portes a La Cabra?

Aquesta és la meva primera temporada; acabat d’aterrar a l’equip.


2) Com vas entrar a l’equip? Coneixies algú?

A través d’en Raül. Després d’estar uns anys sense jugar a futbol ja que no m’anava bé entrenar perquè estudiava, tenia moltes ganes de tornar-hi; en Raül estava aquí a La Cabra i vaig començar a venir a algun entrenament la temporada passada i així em vaig anar infiltrant... fins arribar a ser jugador i soci! I no ho canviaria per res!


3) En quina posició jugues? En quina t’agradaria jugar?

De mig defensiu, per davant de la defensa. La veritat és que aquesta posició m’agrada, córrer amunt i avall (encara que sense atrapar massa res) i fer quatre faltetes al mig del camp... no ho canviaria. Sí que m’agradaria tenir més arribada i trepitjar una mica més d’àrea, però més que una limitació de la posició, això és una limitació de jugador.


4) Sempre has jugat en aquesta posició?

Quan era cadet i infantil jugava de central, i també havia fet de lateral, després a la Gleva em van passar al mig del camp i aquí m’he quedat, a mig camí de cada porteria.


5) Què és per a tu La Cabra? Coneixies la seva història?

Aquesta pregunta és complicada. Bé, abans de venir-hi a jugar, La Cabra era per mi el camp on vaig perdre l’ungla, jejeje. L’últim any de jugar a la Gleva, al partit contra La Cabra un cabrenc em va trepitjar al dit gros del peu, l’ungla es va anar ennegrint i, al cap d’un mes, em va caure (i encara la conservo!).

Un cop formes part de La Cabra t’adones d’aquesta petita gran dimensió que té, un club tant petit però amb un gran capital humà al darrere que l’ha fet créixer i que fa possible que encara existeixi; bé, i es pot dir que l’Enric n’és la punta de llança d’aquest capital (d’aquest fet un se n’adona al primer partit que es juga a casa). És un club que no saps massa bé com, ni perquè, però que de seguida t'el fas teu i ràpidament t'el aprècies.


6) Què és per a tu el futbol? Aspectes positius i negatius.

És una excusa perfecte per passar bones estones amb bons companys, fer esport i estar en forma. Divertir-se (i emprenyar-se) i competir, que treure la vena competitiva també va bé de tant en tant. El problema són tots aquells que, pobrets, no troben l’equilibri, els que s’hi emprenyen més que no s’hi diverteixen i tots aquells que competeixen més que no participen.


7) Tens algun jugador com a referent?

A mi, de petit, m’agradava molt veure les jugades de la Juventus i els gols d’en Del Piero i ara, de més gran, bé, ara encara m’agrada veure els gols d’en Del Piero.


8) Què valores més d'aquest equip?

Sense cap mena de dubte l’actitud. Només cal anar llegint les vostres cròniques i comprovar com sempre s’esmenta que als entrenaments hi ha una bona assistència, s’ha agafat una molt bona dinàmica en aquest sentit. Som un equip amb compromís. I si la convocatòria és un sopar un dissabte al vespre el compromís i l’entrega es multipliquen, jejeje.


9) Què penses de la situació actual del club? Quin penses que és el problema dels mals resultats fins ara?

La situació actual de l’equip penso sincerament que és temporal. No tenim mal grup, és molt difícil dir quin és el problema, tenim badades generals que en 5 minuts ens hipotequen un partit i les poques vegades que ens posem per davant en el marcador, si volem guanyar, o ho fem a falta de 10 minuts per acabar el partit o no se com redimonis ho fem que ens deixem remuntar. La veritat és que és un cas ben curiós, sort que els nostres entrenadors no tenen problemes cardíacs, sinó ja haurien tingut més d’un infart, jejeje.


11) Sempre acabes mig ferit o ben brut en els partits jeje, què en penses?

La valoració és clara, a La Cabra necessitem un camp de gespa artificial ben tovet i confortable!!!


12) Tens manies alhora de jugar? Segueixes algun ritual?

Manies cap, però sempre acabo amb el genoll dret ben ensangrentat (quan descobreixi el ritual que em porta acabar els partits així hi podré posar remei, jejeje).


13) Digues un bon company de l’equip.

Seria injust. He quedat molt sorprès del bon grup que hi ha, des del primer moment m’hi he trobat molt bé. I el fet de que els nous ens haguem integrat ràpid, diu molt a favor de tots els jugadors.


14) Un camp per jugar?

Un “d’acolxat” on no em peli els genolls i on la pilota no faci bots rars i sigui fàcil de controlar.


15) Creiem que ets un dels motors de l'equip i un dels més "currantes". Què en penses?

Ara meu fet posar vermell amb aquesta pregunta... jejeje. Vaja, l’únic que puc dir és que si amb aquest motor l’equip està en la situació que està, potser no estem davant del motor més adient, jejejeje.


16) Explica'm alguna anècdota o algun bon record d'algun partit amb La Cabra.

Sense anar més lluny, el partit de l’altre dia a Ribes, en un moment vaig absorbir tota l’aigua del bassal del mig del camp, no serveix com a bon record però sí que funciona com a anècdota. I també comentar el que ja es pot considerar com un clàssic de La Cabra (encara que és molt recent), el famós: “Jueguen, señores, jueguen!”.


17) Com a jugador, segons tu, què tens de bo i què de dolent?

Sóc un motivat, i corro molt amunt i avall. Destrueixo força joc, el problema és que massa sovint destrueixo en les dues direccions, jejeje, tant tallo pilotes del rival com fallo els meus passes.


18) Et veus involucrat en el món futbolístic molts anys més?

És difícil de dir, però sí que em veig jugant encara molts anys, mentre pugui anar entrenant i mantenir-me en forma... m’agrada massa això de sortir al camp. Toquem ferro i que no passi res.


19) Com valores el blog? Canviaries o afegiries alguna cosa?

És una gran iniciativa, encara que la resta de companys (on m’hi incloc) no acabem d’estar a l’alçada i no participem massa. Sí que mi agradarien més fotos, podria ser interessant fer més fotos durant els partits i poder-les penjar.


20) Què hi tens a la tauleta de nit?

Un radio-CD, un llum de taula, un llibre (en aquests moments “Les flors del mal”, de Charles Baudelaire) i una mica de pols (poca ja que quasi tot l’espai l’ocupen els altres objectes).


21) Sexe abans de jugar?

Hi ha coses que, per la seva importància biològica i fisiològica, és millor no limitar.


Espai lliure de comentari:

Encara som a temps de ser l’equip revelació de la segona volta de la lliga!


by DTD

1 comentari:

Anònim ha dit...

ei falta la crònica de l'ultim partit...