diumenge, 9 de novembre del 2008

EMPAT IMPREVISIBLE

La Cabra empata a 3 gols un partit que perdia 0-3 al minut 30 de la segona part

Cada cop que la Cabra surt en un camp de futbol alguna cosa imprevisible està a punt de passar i aquest dissabte no va ser cap excepció. És l'únic equip que pot arribar a treure de polleguera a entrenadors, companys i aficionats amb la seva manera de fer, tant es pot jugar bé i perdre, com es pot jugar no tant bé i fer 3 gols en 10 minuts tot i ser un equip que portava 4 gols en 8 partits. Si algú sap definir aquest equip, a la part de comentaris que m'ajudi. Hi ha qui el defineix com una "banda"; jo no hi estic d'acord, però si que penso que sembla un equip a qui li hagin fet budú, si tenen 3 opcions per escollir de joc sempre s'escull la menys adequada i més perillosa, si hi ha dues errades, aquelles segur que comportaran un gol, com diu una persona, nomès cal que l'equip contrari es tiri un pet per crear una ocasió clara de gol. Tots els rebots van a favor del conjunt rival, qualsevol pilota dividida no s'arriba, una errada del porter es gol, una ocasió del davanter, quan el 90% dels altres equips l'acabarien de definir amb gol la Cabra l'esguerra i en part tot això bé per la intensitat dels jugadors, però si que s'ha de veure que sembla un equip desgraciat per la mala sort, perquè en global el grup és molt bo, amb ganes de jugar i amb una complicitat entre companys molt bona.


L'enfrontament va començar força igualat, encara que de seguida, les ocasions més clares van venir en favor de la Cabra, en pocs minuts jugats, la banda esquerre d'en Pep, amb ajuda d'en Marcel i en Dani era la més utilitzada, totes les jugades s'iniciaven per allà, moltes morien al mateix instant i algunes d'altres tobaven continuïtat creant un bon atac. En Dani en una d'questes es va escapar a passe d'en Pep entre dos jugadors i molt forçat va encarar al porter del St. Julià, més que les forces li va minvar l'equilibri en l'acceleració i el cap i el cos anaven més endavant que les cames i no va poder definir ni el xut ni un pase al costrat que haguès deixat venut al porter. Primera lamentació d'un equip que perdona tant que es podria convertir en l'equip "sant" de tercera regional. Però tant com s'atacava, es perdien posicions i marcatges, zones i col.locacions i en pocs instants, els cabrencs permetien en un canvi de joc de banda del rival, que el davanter del St. Julià rebés sol i rematés la pilota que va entrar plorant a la porteria. Primera ocasió de l'equip rival, primer gol, desesperant per a qualsevol persona. Però les desgràcies continuarien arribant i desprès d'un xut de Mourat des de fora l'àrea, el porter no va poder-la blocar bé i en David avançant-se al defensa, on nomès l'havia d'èmpènyer al fons de la porteria la va xutar a 4 metres del pal dret, una ocasió així nomès la fallaria 1 de cada 10 davanters i per infortuni de la Cabra, aquest és el seu davanter. Desprès de les últimes actuacions d'en David en els darrers partits, ja res li aixecaria la moral i sentint-se impotent ell mateix ja no tornaria a fer res de profit en tot el partit. Desprès de 10 minuts horribles de la Cabra i sense que el St. Julià ho acabès d'aprofitar, la igualtat va tornar en el joc tot i que les sensacions eren molt dolentes, nomès es perdia 0-1, però la moral distava molt del resultat. El St.julià creava poc perill, menys que els Cabrencs que aconseguien arribar en algun còrner, pilotes llargues que el porter agafava in extremis... Si l'equip tinguès més punteria, aquest partit haguès estat molt ben encaminat al final de la primera part.

En el descans, hi havia gent que havia acabat la paciència per les "tonteries" que es feien al camp, pero la segona part va ser força diferent de la primera. Nomès començar, la Cabra va estar almenys 5 minuts a camp del St.Julià, la pressió s'exercia bé i semblava que es podria capgirar el marcador aviat. Al minut 7 ja es va fer un doble canvi, un d'un davanter, en Dani per l'Ivan i un defensa en Gerard per l'Hidalgo, però en principi el guió no va canviar i amb 5 minuts es feia el tercer canvi d'en David per en Pau que tornava d'una lesió, i aquests van aportar aire fresc i més motivació a l'equip. Però en 2 minuts sense temps per res, un centro llarg de l'extrem la va refusar al punt de penal un defensa de la Cabra que va aprofitar el St. Julià per perforar la porteria defensada per en Nando. El St. Julià s'havia posat el partit a la butxaca sense fer més que la Cabra, aquest guió ja bé essent habitual els últims partits. L'equip de Granollers de la Plana va començar a fer un futbol més directe amb passades llargues i amb més pressió, les ocasions continuaven arribant però no es definien. Com sempre en aquests moments els minuts s'esgotaven molt més ràpid i més quan al minut 27 el St. Julià feia el 0-3 en una jugada reboscada a l'àrea de la cabra. Quedava un quart d'hora i el rival portava tres gols d'avantatge i semblava clar el desenllaç del partit; tothom s'esperava una golejada. Però els canvis van sortir a totes, ja que desprès de l'últim gol es feia el quart canvi amb l'entrada d'en Joanet per en Camacho i junt amb aquest canvi també es va modificar la tàctica passant a jugar amb un 3-5-2 on en Joanet es quedava amb tota la banda dreta. I al final els canvis tàctics i les entrades de nous jugadors van donar el seu fruit i al minut 32 un pase de l'Eloi va deixar en Pau sol davant del porter a l'àrea gran que amb un toc subtil va marcar de vaselina l'1-3. Això va donar ales a l'equip i ganes de tirar endavant, de creure's-ho i el partit ja s'havia tornat boig, tot eren contraatacs i pressió i al cap de 2 minuts un còrner picat al primer pal el va rematar en Marcel a gol amb un bon moviment de cap. La remontada ja es veia més factible i els de St. Julià amb el 0-3 s'havien dedicat a aguantar el resultat i ara veien amb el rival crescut i a un gol de l'empat, que arribaria al minut 42 amb un centro d'en Joanet a l'àrea i entre rebots i sense saber ben bé com, la pilota va acabar entrant a la porteria, segurament un gol en pròpia porta. L'alegria dels Cabrencs estava justificada, desprès de fallar el què s'havia fallat i rebre gols amb tanta facilitat hi havia una mica de sort i de recompensa. Havia estat una remontada treballada, no exempte de faltes per tallar el joc i perills en defensa, tot i així els darrers 2 minuts de partit, qualsevol haguès pogut marcar el gol de la victoria. Al final empat a 3 gols.

Quines condicions s'han de donar perquè aquest equip no pateixi com ho fa sempre? Amb aquest resultat i pot haver un punt d'inflexió, l'únic que s'ha de saber interpretar bé. Els jugadors han de veure que a ells també els poden anar les coses de cara, ningú haguès apostat al minut 30 de la segona part que la Cabra faria 3 gols en 10 minuts, ningú! i aquí hi ha el problema, que ningú ho haguès fet, perquè no s'havien donat motius per creure-hi, a partir d'ara s'ha de pensar que res està perdut fins que l'àrbitre xiula i que aquest grup de persones que defensen els colors de la Cabra són capaços de fer més del què fins ara havien demostrat, són capaços de fer gols, son capaços d'aixecar un partit, tant fa qui juga, el què comta al final és la voluntat de voler. Segur que a partir d'ara també s'escaparàn partits i de fallos ni continuaràn havent, però en la ment hi haurà el record de que es pot fer més del què s'havia mostrat. Aquest partit ha estat més important que cap altre, ja que s'ha trencat la barrera de fer gols i s'ha sobreposat l'equip a un mal resultat, ara i com sempre diem, falta seguir treballant i pensant que si no volem estar a la cua de la classificació no s'ha d'afluixar en cap moment, qui tingui l'orgull, ganes de jugar i deixar el nom del club en un bon lloc, que lluiti per aconseguir-ho que de poder, es pot.

Ànims i visca la Cabra

Declaracions:

"Els canvis han set el revolsiu de l'equip" Dani, jugador.

"Vist com anava el partit amb el 0-3, el més normal era que ens en fèssin 5, al final encara ens en vam sortir prou bé". Jordi Noguer, entrenador.

D&D

2 comentaris:

Anònim ha dit...

anims que ara ja sabem que si ens propossem fer mal al rival ho podem fer, i de quina manera! tenim equip per juanyar a qui es planti a davant nostre si juguem amb ganes des de el minut 0. molts anims a tothom i visca la cabra!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Classificació amb el meu joc:

1. F. C. ELX
2. servisport
3. AT. la Cabra
4. cacadevaca
5. Club Canarias
6. Aurrera Bajera!
7. F.C.Arenys de Mar
8. Team Sant Jordi

M.Arumí