diumenge, 9 de maig del 2010

EMPAT "POSITIU"

Doncs sí, empat positiu, però entre cometes. El partit d’ahir entre La Ribetana i La Cabra va acabar amb un resultat de 4-4. Un empat que no va semblar fer contents ni a uns ni als altres; els uns perquè els acabaven de remuntar un 4-1 a favor, i als cabrencs perquè podrien haver guanyat el partit clarament d’estar una mica més encertats cara porteria (sí, malgrat lo bo de la remuntada).

Els primers minuts de partit, van ser de domini dels cabrencs que, en dues ocasions clares, van poder imposar-se al marcador. No obstant, el primer en marcar fou l’equip local que, al aprofitar-se d’un error defensiu, va aconseguir marcar. Eren els primers minuts de joc i, per tant, baixar els braços no passava per la ment de ningú... i menys per la ment del nostre capità que, en una falta a la frontal de l’àrea va materialitzar el gol de l’empat amb un fort xut (malgrat impactar la pilota en mans d’uns jugador de la barrera, això només va provocar que es desviés lo necessari la trajectòria). Per desgràcia, l’alegria va durar poc per nosaltres doncs en pocs minuts, la Ribetana va girar de nou el marcador no un, sinó dos cops. L’1-3 ens deixava a tots amb cara de tontos doncs malgrat tenir la pilota i el control del partit, la verticalitat i l’efectivitat eren de l’equip local. I ja ho sabem tots; en un partit de futbol, sempre guanya el que fa més gols... i d’aquesta manera, el partit estava molt de cara pels de la Ribetana. La Cabra no aconseguia marcar ni a la de tres, i el porter local resolia amb bona nota tota pilota que li arribava. Calia redreçar moltes coses i per sort encara quedava tota una part per arreglar-ho.

La segona part ja va deixava entreveure que capgirar el partit era possible, doncs La Cabra seguia disputant d’ocasions per marcar, a cada una més clara que l’altra. Per això mateix, el quart gol dels locals va caure com un gerro d’aigua freda a tots els que estàvem allà. Un golàs, per cert! Des de fora l’àrea i amb una paràbola impossible. 1-4... cada cop es complicada més la possible remuntada. Per sort, en una de les moltes jugades i remats a porteria, en Pep va marcar el segon gol dels cabrencs. Encara quedaven molts minuts, i fer 2 gols almenys per empatar... era encara factible. Ah, per cert! Si algú pensava que La Cabra va fallar tot el què es podia fallar en el partit interior, ahir es va demostrar que no... ni molt menys! El porter ho parava tot, i si no ho parava ell, ho parava un defensa dins mateix de la línia de gol. I si no era això, érem nosaltres mateixos que no encertàvem a materialitzar les ocasions clares. El tercer gol (i el segon d’en Pep en el partit) venia després de molts rebots i remats a porteria; un bon exemple del què estàvem explicant. 4-3 i els minuts anaven passant... i La Cabra no encertava igualar el marcador. Per sort, en una pilota penjada en els darrers minuts de partit, Sergi i Ramon van saltar a rematar la pilota davant del porter contrari. Ell va ser el primer en arribar-hi, però el seu salt i mig refús va impactar en el rostre de Ramon que marcava el gol de l’empat per tot l’escaire de la porteria. Pocs minuts més quedaven ja. La remuntada s’havia assolit... però ja no quedaven més minuts per marcar el gol de la victòria. 4-4, i un empat que no acabava de fer el pes ambdós equips, si bé resultava més positiu per La Cabra per la clara diferència de gols que s’havia de salvar.

Arbitratge:

Força correcte. Els jugadors de La Ribetana pensaran que no, doncs en el gol de l’empat ells defensen que en el remat, els jugadors de La Cabra varen fer falta al porter. Jo ho vaig veure tot de ben a prop, i discrepo. Va ser una jugada legal; el porter va tocar la pilota per el seu mig refús va anar a parar a la cara d’en Ramon (no ens enganyem Ramon, no va ser ben bé si un remat, sinó més aviat un cop de pilota a la cara). Per la resta, l’àrbitre va estar força correcte (recordem que estem a tercera, eh).

A FAVOR :)

-Remuntar un resultat tant contundent no és fàcil, i més fora de casa! Amb la remuntada d’ahir d’1-4, aquest any ja tenim dues remuntades per emmarcar.

-L’equip ataca i ataca, i no es dona mai per perdut... malgrat la desesperació de veure que molts cops, la pilota no entra.

-En molts moments, es va portar el pes del partit, malgrat ser l’equip visitant i estan per sota en la classificació.

-A falta de saber encara resultats de la jornada... La Cabra aspira encara a participar a la Copa Primavera.

EN CONTRA :(

-Els gols encaixats, en la major part d’ells, va ser errors nostres de falta de marcatge o d’atenció; i tots sabem que nosaltres sempre paguem moooooolt car qualsevol regal a l’equip contrari. Ahir, més que mai.

-Malgrat els 4 gols marcats ahir, La Cabra porta 2 partits gafat amb el gol; d’haver materialitzat la meitat de les ocasions clares de gol d’ahir, i de la setmana passada, de ben segur La Cabra portaria 6 punts més.

-A falta de saber encara resultats de la jornada... a La Cabra se li complica la participació a la Copa Primavera, doncs alguns dels equips que estan per darrere seu tenen 1 o 2 partits menys.