diumenge, 21 de desembre del 2008

Jornada 15 LA CABRA 2 - 1 MASIES DE RODA

VICTORIA "IN EXTREMIS"

Segona victòria de La Cabra a l'últim minut davant del Masies de Roda per 2-1.

Si alguna persona té ganes de patir, veure com es complica un partit o veure el millor i el pitjor nomès ha de venir a veure un partit de la cabra. Sempre són entretinguts per alguna raó o altre i qui digui el contrari no ha vist cap partit.
Amb aquesta victòria, la Cabra es posa a un punt del següent equip de la classificació i amb un partit menys les opcions de sortir de la cua de la taula classificatòria són més altes. Si més no, l'equip va agafant més confiança i les derrotes que s'han anat acumulant fins ara no han fet res més que reforçar a un grup de persones a fer un equip de futbol. En aquests moments l'equip surt al camp sense tensió, sembla com si les derrotes ja siguin normals i no afecten molt negativament a la moral, cosa que per una banda pot semblar dolent perquè la gent no s'ho prengui en serio o pel contrari sigui positiu perquè l'equip surt sense el neguit d'intentar guanyar sigui com sigui i passa a jugar "millor" i sense pressió.
Suposu que hi haurà gent que no estarà d'acord en aquest escrit però és la sensació que es dóna últimament.

Començava el partit una mica més tard de l'hora programada i de seguida ja es va observar la poca intensitat que els jugadors feien servir. Com s'ha criticat moltes vegades, l'equip contrari sense fer res de més s'emportava les pilotes dividides, tot i així, el Masies de Roda tampoc va sortir a mossegar i semblava un partit amistós en què no s'hi jugava res de res. Els entrenadors de la Cabra de seguida s'en van adonar i intentaven esperonar des de la banda i quan s'estava comentant la poca actitud de l'equip en els minuts previs del partit, Eloi va passar a banda per Dani que es va treure de la màniga un molt bon centro i Mourad saltant per sobre del defensa va rematar de cap una pilota que donava el primer gol de la Cabra del partit al minut 15. Aqui semblava que les coses podrien anar bé i intentar guanyar el partit per més d'un gol, cosa que no es veu des de fa temps. Però va ser totalment el contrari, ja que en els següents minuts el Masies de Roda va tenir 2 ocasions de gol i 3 còrners amb bones parades de Nando que va fer el millor partit des de que vesteix la samarreta de la Cabra. Els jugadors del Masies s'havien crescut veient que podien de sobres amb la defensa de l'equip de Granollers de la Plana que no hi havia manera que pogués refusar pilotes com déu mana des de darrera, i així va ser durant almenys 10 minuts seguits, nomès trencat per una ocasió dels Cabrencs a centro de Dani un altre cop i intent de volea de Mourad que va sortir molt desviada.
I després de no refusar bé 2 pilotes bé la Cabra, l'equip de Masies es va trobar amb una falta a la frontal de l'àrea a favor que no era i l'àrbitre va pitar. l'encarregat de picar la pilota va fer un pase cap a un cantó que va rematar un altre jugador al fons de la porteria, d'aquesta manera havien esquivat la barrera. Era el minut 30 i ja es veia a venir el gol, ja que el Masies era el que havia augmentat la intensitat i la pressió envers de l'inici del partit i la Cabra havia continuat igual. I així va continuar fins al final de la primera part.

En el descans es va parlar de l'actitud i la pressió i ganes que s'havien de millorar. El partit anava 1-1 i tot era possible. Però el principi no va ser gaire diferent de la primera part. Al minut 7 ja, el Masies va picar 2 còrners seguits que Nando va parar en dos temps. Havien passat ja 10 minuts i la Cabra no hi era, encara que anava tenint alguna ocasió, la més clara la d'en Mourad que es va quedar sol davant del porter despres de còrrer uns 10 metres encarant-lo, va aconseguir driblar-se'l però es quedar sense angle i va fallar. Tot el camp es va posar les mans al cap, ja que era la millor ocasió per tornar-se a avançar en el partit. A partir d'aqui, el partit es va tornar força boig, i una ocasió de Joan Hidalgo la va enviar al travesser, ja es la segona en tres partits però cap dels dos equips, aconseguia tenir el control de la pilota i d'ocasions, ja que era un anar i venir d'ocasions. Amb les ganes de marcar el segon, la Cabra ja s'havia mig despertat de la seva hivernació i va començar a lluitar una mica més de tu a tu al Masies que al minut 25 va tenir una de les ocasions més clares en un contraatac que Nando va parar com va poder, i en dos minuts un còrner també va fer esforçar-se un altre cop al porter dels Cabrencs. Arribats aquest punt, la Cabra ja havia fet dos canvis, el primer d'en Joanet per Eloi com a davanter i el segon d'en David com a mig dret que reapareixia després d'uns quants partits sense jugar per lesió en detriment d'en Marcel.
En aquell moment l'equip ja estava exercint una bona pressió i lluitava moltes més pilotes i una altre ocasió d'en Dani de cap a centro d'en David, donava ales a un equip que es començava a veure capaç de guanyar, tot i que els minuts anaven passant i les faltes també s'anaven fent més freqüents, amb un àrbitre que no va ensenyar ni una targeta quan més d'un jugador dels dos equips s'en mereixia alguna. Els altres dos canvis ja s'havien fet amb en Toni per Camacho i Daniel per en Pep. Al minut 41 el Masies va donar el susto amb un xut de fora l'àrea que va rascar el pal, i en la següent jugada, la Cabra aconseguia el gol de la victòria amb una pilota que quedar botant al punt de penal sense l'oposició de cap defensa que venia d'un cop de cap de la banda i David xutant malament i errant el xut com ja ens ve tenint acostumats, però el porter no va poder blocar-la bé i un mal refús del defensa del Masies el va aprofitar Joanet per xutar al fons de la porteria la pilota que donava la victoria a la Cabra. La celebració va ser molt efusiva i es va formar una pinya a l'àrea del rival. Els últims 5 minuts de descompte però, la Cabra els va jugar amb 10 a causa d'un mareig que va patir David després de la celebració del gol i que el va obligar a abandonar el camp. Tot i així els jugadors van aconseguir controlar el partit i l'àrbitre a la fi va pitar el final del partit.

Un enfrontament marcat per la poca intensitat de la Cabra en la major part del partit i un Masies que va perdonar les ocasions que va tenir i es va trobar que en cap moment estava jugant tranquil. Un equip que havia començat la temporada pensant que estaria a davant i que en aquests moments té seriosos problemes per treure els partits endavant.
Els Cabrencs d'aquesta manera aconsegueixen els tres punts en el partit que potser no ho hagués dit gaire gent, ja que la sort també va córrer en favor de la Cabra perquè podia tant podia haver empatat com perdut.
Aquests partits són els que dónen moral i vist els últims enfrontaments ja es mereixien un final feliç. La dada bona d'aquest equip és que dels últims 4 partits ha marcat 7 gols i n'ha rebut 8, encara que la diferència sigui de -1 ha millorat respecte des de l'inici de la temporada, ara es reben menys gols i s'aconseguiexen fer-ne més. Si l'evolució va essent així es segur que la Cabra sortirà de la zona més baixa de la taula, però només es pot fer amb ganes i intentant guanyar els màxims de punts en els dos partits que resten d'any.

Dimarts hi ha el següent partit, a Calldetenes contra la Santperenca ajornat per l'estat del camp, s'espera un partit complicat.