divendres, 11 de juny del 2010

Friday Night Lights


Friday Night Lights. Estem parlant d’una de les millors sèries sobre l’esport que s’estan fent en l’actualitat. Les crítiques parlen per sí soles:

"Si esta temporada se parece en algo a su episodio piloto, este nuevo drama sobre el fútbol de instituto puede ser grandioso - y no tan sólo grandioso en el sentido televisivo, sino grandioso como puede serlo un poema o una pintura", el New York Times.

"Extraordianaria de absolutamente todas las maneras", el Washington Post.

"la mejor serie relacionada con los deportes jamás realizada", de la ESPN Magazine.

De què va, us preguntareu?

Friday Night Lights es centra en un poble rural fictici d’Amèrica anomenat Dillon, de Texes, on aconseguir el desitjat anell del campionat estatal de futbol americà es considera el més gran obectiu a assolir; la més alta recompensa que un poble pot aspirar. I és que en Dillon, el futbol americà d’institut no és només un esport, és una forma de vida... un forma de vida gens fàcil per tot aquell nouvingut, com és el cas del nou entrenador.

Sí, ja ho se que el futbol americà és molt diferent del futbol europeu o soccer (com diuen ells allà), però l’esport en concret és el de menys. Jo estic a la primera temporada, i m’encanta! La sèrie tracta molt bé no sols la trama entre protagonistes, sinó també el rol, pressió, feina i dedicació que han d’assumir tant jugadors com entrenadors en un equip/esport col·lectiu. Així doncs, he pensat que com a deures (ara un bloc ens dona deures? Doncs sí, jeje) de cara a l’estiu, no estaria de més que a qui li interessi, es miri aquesta gran sèrie. La podreu trobar en pack, la primera temporada segur (a USA passen per la 4rta), segur que la segona també. Em consta que, fa un temps la donaven en obert per tv2... però no se si encara és així. També podeu mirar-la per seriesyonkis.com, on hi ha les 4 temporades disponibles i es poden veure on-line. I aquí teniu la recomanació feta!

Aquest post va dedicat en especial, per als entrenadors i jugadors de l’equip. No obstant, si t’agrada disfrutar d’una bona sèrie, aquesta està molt i molt bé.